Daily Archives: 01/03/2019

Home > Karya > Daily Archives: 01/03/2019

PEGAT HAREPAN

01/03/2019 by in category Guru, Puisi

Pegat Harepan Puisi (Sumarni, Guru SDN 200 Leuwipanjang)   Langit teh geuning ceudeum,  Enung Lir hate nu alum cakueum. Megana hideung ngadingding matak keueung Angin ngagelebug rohaka jiga babadug Ngendag-ngendag harepan Ngoyagkeun tangkal kahayang Lain ukur maluguran Jiga rungkad pinastian Hate teh geuning leungiteun,  Enung Hiliwir asih nu ngadangding Geter katresna nu ngalagena Ayeuna ukur […]

0 3 Read more

MAPAG TAUN ANYAR

01/03/2019 by in category Lainnya

Mapag Taun Anyar Sumarni, ( Guru SDN 200 Leuwipanjang )   Peuting pamungkas Lamunan kuring ngalanglang Harepan ngancik na ati Kumalayang neangan wanci Langit mawa beja nu pasti Ting burisat jadi ciri Tanggal tilu puluh hiji Seja pamit undur diri Waktu  tinggal sakesetan biola Balayar ngambah taun anu anyar Rek miang muru udagan di labuan […]

0 0 Read more

DUKA DARI SELAT SUNDA

01/03/2019 by in category Guru, Puisi

   Duka dari Selat Sunda Sumarni, Guru SDN 200 Leuwipanjang   Lampu gemerlap memukau, menjerat Hentakan musik mengajak semua berdendang asyik Lagu mendayu berdendang syahdu Gelak tawa canda suka cita Dendang riang seketika hilang Gelak tawa tetiba sirna Duka melanda,  sekejap tanpa berita Tanpa tanda,  Kau lenyapkan semua. Jeritan meronta memohon iba Istigfar bersahut terlontar […]

0 1 Read more

KADUHUNG

01/03/2019 by in category Guru, Puisi

 Kaduhung Sumarni, S. Pd, Guru SDN 200 Leuwipanjang) Mukaan tapak anu kalacak antara dua belas bulan dina almenak. Pait peuheur atra nyalampeur Tapak kabagjaan nu mancur hurung. Tapak tunggara eusina pinuh cimata. Tapak lengkah anu dosa poek mongkleng totonden goreng Tapak kangewa rupana goreng kacida. Tapak katresna jiga kembang alus rupa Tapak nu teu puguh […]

0 2 Read more

DUA BELAS BULAN

01/03/2019 by in category Guru, Puisi

DUA BELAS BULAN Sumarni, Guru SDN 200 Leuwipanjang Desember katompernakeun Dangiangna alum nguyung Cuang-cieung asa leungiteun Udagan teu kabiruyung Lewang,  nyawang masa  ka tukang Ngotretkeun gerentes wedel kahayang Dua belas bulan geus karandapan Pait peuheur geus kaasaan. Karasa ukur sakedapan Kembang asih dina lahunan Mere harewos  kaendahan Nyatana ukur kaulinan…. Dua belas bulan geus kakojayan […]

0 2 Read more

KAMANDAKA

01/03/2019 by in category Artikel, Guru

KAMANDAKA Oleh : Titin Hernawati, S.Pd. Guru SMP  Pasundan 9 Bandung   TAPAK KEJAYAAN LINGKUNG SENI ” KAMANDAKA” Kebudayaan Indonesia,keberadaanya Kini,merupakan perwujudan dari puncak puncak kebudayaan daerah,Yang Salah satunya adalah kebudayaan Jawa Barat ( Sunda) Salah satunya adalah karya Seni. Melalui karya Seni diharapkan adanya imbas pembangunan mental spiritual dalam mewujudkan peradaban manusia seutuhnya.Salah satunya […]

0 3 Read more

Dinas Pendidikan Kota Bandung 2017