Category: Pengawas

Home > Karya > Keanggotaan > Siswa > Pengawas

KUMPULAN PUISI KARYA SRI MULYANI

11/27/2018 by in category Pengawas, Puisi

IBU Kau selalu direlungku mesti telah menemu jalan dikeabadian ditidur panjangmu   Ibu, ingin ku bercerita walau mimpi sambangi tidurku   Ibu, benar ujarmu : ‘bahwa tak mudah jadi seorang ibu’ mesti menimba ilmu terus dan terus dihadang deras hujan ditiup angin   Bu, kini cucu cucu disampingku mereka hibur sedihku tak kenali waktu dimasa […]

0 3 Read more

KURMA

11/25/2018 by in category Pengawas, Puisi

KURMA PUISI Karya Sri Mulyani, M.Pd. (Pengawas SMP)   apa itu?? Tanya adikku …sore itu……. Aku diam membisu Tak kuhiraukan tanyanya padaku   Apa itu? Coklat kehitaman dalam tasku Ku mau itu …… dia terus meminta padaku….. Tapi aku tetap diam membisu… Karena kutahu dia masih rasakan sakitnya itu     Aku mau kurma itu…aku […]

0 1 Read more

SEMOGA SAAT AKU MELANGKAH PERGI

11/12/2018 by in category Film & Animasi, Pengawas, Puisi

http://disdik.bandung.go.id/literasi/wp-content/uploads/2018/11/PUISI-SEMOGA-KETIKA-AKU-MELANGKAH-PERGI.mp4

0 0 Read more

NUNGGUAN NU MAPAGKEUN

11/12/2018 by in category Carpon, Fiksimini, Pengawas

NUNGGUAN NU MAPAGKEUN FIKSIMINI : Kenging Teti Mardiana    Nungguan teh dipertelon Margacinta -Terusan Kiaracondong, ngajanteng hareupeun toko, nyeri beuheung sosonggeteun balas ngalieukan nu rek mapagkeun. unggal motor warna beureum di sidik-sidik, jol lain deui, jol lain deui. ti jam 2 nungguan ayeuna geus ampir jam 4, lah hanjakal teu kana angkot ti tadi, meureun […]

0 0 Read more

NU NGALA RAMBUTAN

11/12/2018 by in category Fiksimini, Pengawas

NU NGALA RAMBUTAN FIKSIMINI : Kenging Teti Mardiana   Diserangkeun we ti tukangeun hordeng, ti barang cat manehna naek kana pager, tuluy kalacat kana dahan nu panghandapna. Manehna ngarawelan rambutan nu geus bareureum, am dihuapkeun. Lalaunan muka panto, keteyep kana teras bari mawa kantong keresek badag. “Jang, wadahan tah kana keresek nya” Manehna kaciri ngarenjag, […]

0 0 Read more

RUSUH

11/12/2018 by in category Carpon, Fiksimini, Pengawas

RUSUH FIKSIMINI : Kenging Teti Mardiana Ti tempat parkir rurusuhan, nyampak ruang guru geus simpé, rét kana jam nu ngadaplok dina témbok, paingan da geus jam tujuh saparapat. Langsung muru kana méja, rap sapatu nu ditunda di kolong méja dipaké. Méméh kaluar ngarawél heula alat peraga di gigieun méja. Sajeroning nerangkeun téh barudak silih rérét […]

0 1 Read more

DI ONDANGAN

11/12/2018 by in category Carpon, Fiksimini, Pengawas

DI ONDANGAN FIKSIMINI : Kenging Teti Mardiana Horéam saenyana mah ka ondangan nu ieu mah, salian ti teu pati wawuh téh jeung éta ku jauhna deuih. Ti barang datang, boh nu narima tamu, pager ayu, pager bagus, nepi ka nu jaga stan, kitu deui nu sarua ngantri, unggal ngarérét ka kuring, kabéh nyéréngéh ngajak seuri. […]

0 0 Read more

DINA KARETA API

11/12/2018 by in category Carpon, Fiksimini, Pengawas

DINA KARETA API FIKSIMINI : Kénging Teti Mardiana   Wanci sareureuh budak dina kareta ekspress ngadius ka kulonkeun. Sabot ngalenyap, kagareuwahkeun kunu ngagorowok dina bordes kareta. Panumpang tingraringeuh marengan patugas nu lalumpatan muru kana bordes, sora budak ceurik ngangkaung dina tangkeupan Akina pantesna mah. “Aya naon Kang” penasaran nanya ka petugas nu mawa baki. ” Tadi […]

0 0 Read more

TAKAN BISA KELUAR

11/12/2018 by in category Pengawas, Puisi

  TAKAN BISA KELUAR Teti Mardiana (Pengawas SMP)   Dengarkan dengan seksama Meski di luar sana orang berkumpul senandungkan doa Dan tangisan lirih menyayat hati memanggilmu Kau hanya bisa teriak tanpa suara Karena kau hanya seorang diri Kau takan bisa keluar dari sini   Teman dan saudara yang katanya hendak bersetia Saat ini hanya mengeremunimu […]

0 0 Read more

PILIHAN

11/12/2018 by in category Pengawas, Puisi

PILIHAN Teti Mardiana (Pengawas SMP- Dinas Pendidikan)   Hari menari-nari tanpa henti Melakonkan lelaku seorang penari mengitari panggung pertunjukan Menebar bahagia yang diharapkan  terpajang di depan mata Setiap putaran waktu memagut usia tanpa bicara Perjalanan menapaki  pendakian terjal Selusuri  jalanan berliku tanpa keluh kesah meningkahinya     Ketika sampai di persimpangan yang mau atau pun [...]

0 0 Read more
12

Dinas Pendidikan Kota Bandung 2017